Picknick met natte afloop…

Het is augustus en de mussen vallen van het dak, zo heet is het buiten. Binnen is het helaas net zo. Toch waag ik me de straat op, want ja er moeten wel nog gewoon boodschappen worden gedaan. Nu is dat op zich geen straf, want als het nog ergens een beetje is uit te houden, is het de supermarkt wel. Alleen het daarna weer naar buiten moeten is dan weer killing en het zweet breekt je uit. Maar goed dat is voor later, nu geniet ik van de koelte als ik mijn karretje pak en door het poortje loop.
Als een echte man hou ik me bij het lijstje in mijn hoofd en loop resoluut naar de desbetreffende schappen. Ja, de vrouw die voor de stelling met verpakte groente staat, merk ik wel op. De korte spijkerbroek, het wijdvallend shirtje, de lange blonde haren die losjes over haar schouder vallen. Allemaal punten die verraden dat het een mooie vrouw is. Ik word er zelfs een beetje verlegen van en durf niet haar richting op te kijken als ik netjes op anderhalve meter van haar een zakje Italiaanse groente pak en snel weer door loop richting het vlees voor gehakt. Ik heb al snel alles wat ik nodig heb, behalve een fles wijn. Ik ben geen echte wijnkenner en sta op een gegeven moment met twee flessen in mijn hand. Door “Ik zou de linker nemen” word ik uit mijn gedachtestrijd gehaald. De “groentevrouw” staat naast me en direct is er van beide kanten de herkenning. “Lisa!” beantwoord door “Ik dacht al dat jij het was, Mike!
Naast me – op gepaste afstand – staat een mooie vrouw, die ik ken van vroeger als de vriendin van een vriend. Nu weet ik wel dat ze allang geen setje meer zijn en dat ik daar indirect misschien wel een rol in heb gespeeld. Tijdens het verjaardagsfeest ter ere van haar 17de levensjaar is er namelijk iets voorgevallen tussen ons twee. Al hielp het feit dat haar familie ging emigreren ook niet. In ieder geval de sfeer zat er die avond goed in en we konden altijd al goed met elkaar opschieten. Maar het ging nooit verder dan wat geflirt, tot die ene avond. Het bier in de koelkast was bijna op en Lisa vroeg me om even te helpen bij het halen van een nieuw kratje uit de garage. Zelf wilde ze nog een fles sterke drank van de stellage afpakken, maar daarbij verloor ze haar evenwicht. Gelukkig had ik het kratje nog niet in mijn handen en kon ik haar nog net op tijd opvangen. Liggend in mijn armen, haar lichaam tegen me aan en onze gezichten bijna tegen elkaar. We keken elkaar diep in de ogen, misschien wel een seconde of 30. Uiteindelijk overwon het verlangen boven het verstand en begonnen we elkaar heftig te zoenen. Gedaan met het geflirt, het was nu tijd voor passie. Passie die ook effect had op mijn jongeheer, want die begon te groeien. Iets wat ze duidelijk moet hebben gevoeld, ook gelet op de wiegende beweging van haar heupen. Het is dat er een vriendin van Lisa binnen kwam lopen, die ons terug op aarde deed belandden. Snel pakte ik het krat bier en hield deze voor me. Lisa probeerde ook zo normaal mogelijk te kijken, al denk ik wel dat die vriendin iets vermoedde, maar niks zei anders dan: “Daar ben je, Lisa. Kom je mee, we hebben nog een verrassing voor je”. De rest van de avond heb ik haar niet meer kunnen spreken en ik verliet met een dubbel gevoel vroeger dan normaal het feest. Dat ze het die avond had uitgemaakt met haar vriend, had ik dus niet meegekregen. Ik zat wel in dubio over het voorval. Het voelde fout wat we hadden gedaan, maar ook weer zo goed. Maar beide durfden we de dagen erna niet de stap te zetten om het aan te kaarten. Zoals gezegd, emigreerde ze niet veel later en heb haar daarna nooit meer gezien. Het voelde altijd nog als een niet afgesloten hoofdstuk.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these